BURSA / NİLÜFER - Nilüfer İsmail Kadriye Solakoğulları Ortaokulu

İsmail Kadriye Solakoğulları

İsmail Kadriye Solakoğulları Bulgaristan-Mestanlı şehrinde doğdu. Yıldırım İlköğretim okulunda ilköğrenimini tamamlayıp, 1943 yılında Erkek Lisesi'nden mezun oldu. Son olarak 1947 yılında Yıldız Teknik Üniversites, İnşaat mühendisliği bölümünü bitirdi.

1948-1953 yılları arasında Bursa Büyükşehir Belediyesinde mühendis olarak çalıştı. 1953'te Bursa Büyük Şehir Belediyesinden ayrılarak kendi iş yerini açtı.

"İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olanıdır." Sözünden hareketle İsmail Kadriye Solakoğulları Ortaokulu'nu yapıp, geleceğin teminatı öğrencilerimize hediye etti.

Milli Eğitim camiası adına kendisine çok teşekkür ediyor, bu davranışlarının gelecek nesillere örnek olmasını diliyoruz. Okulumuz 2011 yılında eğitim-öğretime açılmıştır.

...

Yayın: 11.11.2013 - Güncelleme: 13.03.2021 19:38 - Görüntülenme: 3081